V regionálnom derby Vestenického hetrik

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (1:1)

 

FC Nitra: Hroššo – Charizopulos, Križan, Farkaš, Chovanec, Kóňa, Šimončič (C), A. Fábry, Chobot (84. Cherednychenko), Vestenický (87. Macho), Taiwo (90. M. Fábry)

FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Banovič, Christopher, Čögley, Ewerton, Chren (C), Duga (46. Karlík),  Orávik, Dimitrijevič (64. Casado), Brašeň, Ďubek (73. Urgeľa)

Rozhodovali: Hrčka – Bednár, Jekkel

Góly: Vestenický (21., 82. a 85.), Križan (48.)  – Maduka (33.)

ŽK: Maduka, Duga

V upršanom počasí sme v regionálnom derby hostili Zlaté Moravce. Zápas sa začal s menším oneskorením z dôvodu výpadku umelého osvetlenia. Problém naši technici behom 10tich minút vyriešili a mohol sa začať futbal. V 5. minúte sme zahrávali štandardnú situáciu. Fábry poslal výborný center do pokutového územia a následná Vestenického hlavička skončila  na brvne Krnáčovej brány. O tri minúty sa do zakončenia dostal opäť Vestenický, na malom vápne si spracoval prihrávku, no jeho zakončenie z otočky nebolo dostatočne razantné a navyše smerovalo mimo tri žrde. V 14. minúte sa do úniku dostal Taiwo, ale Krnáč jeho strelu z vnútra šestnástky na dvakrát spacifikoval. V 18. minúte sa Ewerton rútil osamotený na Hrošša, no v poslednej chvíli prišiel fantastický obranný zákrok Križana. Na druhej strane výborne zapracoval Chobot v krídelnom priestore, odkiaľ poslal nádherný center na malé vápno, tam sa nachádzal osamotený Tomáš Vestenický, ktorý otvoril skóre duelu, 1:0. Po viac ako pol hodine hry sa opäť menilo skóre. Po výbornej akcii hostí sa do zakončenia  dostal Ewerton, no Hroššo vyrazil strelu na rohový kop. Po akrobatickom zakončení hosťujúceho hráča sa lopta dostala k úplne osamotenému  Udehovi, ktorý vyrovnal skóre zápasu. 1:1

Po zmene strán sme začali aktívne. V 48. minúte prišiel po štandardnej situácii center do pokutového územia, kde sa najlepšie zorientoval Rišo Križan a strhol vedenie na našu  stranu. 2:1 O pár minút sme mohli pridať ďalší gól, keď Fábry perfektne potiahol krídelnú akciu a podarilo sa mu aj zakončiť, no Krnáč  podržal svoj celok a loptu vyrazil na roh. Križan mohol pridať ďalší gól, no z malého vápna trafil iba do hradby tiel. V 65. minúte vyskúšal Krnáčovu pozornosť Aďo Fábry a brankár hostí musel loptu vyraziť na roh. Naši hráči sa snažili pridať ďalší gól a zveľadiť tak náš náskok. V 71. minúte po Fábryho centri sa do hlavičkového zakončenia dostal Taiwo, no Krnáč predviedol fantastický zákrok a vyrazil loptu na rohový kop. O pár minút na to, nastal obrovský zmätok pred bránkou hostí, ale loptu sme nedokázali dopraviť do siete. Do šancí sa dostávali aj Moravce, ale naša obrana bola pozorná. V 81. minúte sme navýšili naše skóre, keď Kóňa dobrou prihrávkou našiel osamoteného Vestenického a ten zvýšil na 3:1. V 85. minúte zaknihoval Vesťo hetrik, keď uzavrel skóre zápasu na konečných 4:1. 

Ivan Galád, hlavný tréner,,Boli sme veľmi pokojní pred týmto zápasom, pretože sme vedeli, že hráme dobrý futbal. Mali sme výsledky, ktoré nás trochu mrzeli, ale veľmi cieľavedome sme veci analyzovali s vedením, s hráčmi a s realizačným tímom. Dnes naši hráči predviedli pekný futbal, pretože k dobrej hre, sme pridali aj dobrý výsledok.“ 

Zdroj foto: Dominik Tvrdý

Komentáre