Proti majstrovi bod a čisté konto

FC Nitra – FC Spartak Trnava 0:0

 

FC Nitra: Hroššo – Kunik, Križan, Farkaš, Chovanec, Šimončič (C), Kóňa, A. Fábry, Cherednychenko (52. Vestenický), Taiwo, Kotrík (83. Steinhübel)

FC Spartak Trnava: Rusov – Kadlec, Grendel (82. Pekár), Dangubič (52. Miesenboeck), Čonka, Godál (C), Tóth (76. Hladík), Bakoš, Rada, Jirka, Greššák

Rozhodovali: Pavlík – Hancko, Tomčík

ŽK: Farkaš, Kunik, Križan, Taiwo – Čonka

V 5.kole Fortuna ligy sa opäť otvorili brány štadióna pod Zoborom a my sme doma privítali úradujúceho majstra. Prvú šancu v zápase mali hostia, keď sa k lopte dostal Grendel a zvolil zakončenie na bránu, ale jeho slabšiu strelu pohodlne vykryl brankár Hroššo. Na druhej strane sa strelou z diaľky prezentoval Šimončič, no brankár Rusov nemusel zasahovať. V 20. minúte sa mohlo prvýkrát meniť skóre, keď Cherednychenko odcentroval do pokutového územia Trnavy, tam sa do zakončenia hlavou dostal Taiwo, ale jeho pokus k tyčke výborne zneškodnil brankár Rusov. Do šance sa dostala aj Trnava, keď si Kadlec nabehol za našu obranu za dlhou prihrávkou, dostal sa k lopte a rútil sa na Hrošša. Bol však mierne z uhľa, a tak radšej volil prihrávku pred bránu, kde výborne zasiahol Križan a loptu upratal do bezpečia. Po polhodine hry veľa nechýbalo a mohli sme ísť do vedenia. Fábryho center od rohovej zástavky prepadol ku Kóňovi, jeho strelu vyrazil Rusov len pred seba a k dorážke sa ešte dostal Križan, ale aj jeho pokus brankár Rusov dokázal zneškodniť.

V druhom dejstve sa obe mužstvá dostávali len do náznakov šancí. Prvá vážnejšia strela prišla po viac ako hodine hry spoza pokutového územia, keď sa do zakončenia dostal Rada, ktorého pokus bol zblokovaný na rohový kop. Do rýchleho prečíslenia sa dostalo naše mužstvo v 64. minúte, keď v pokutovom území predĺžil Vestenický hlavou loptu na Fábryho, ale jeho zakončenie smerovalo mimo brány hosťujúceho celku. V 71.minúte sa Taiwo dokázal vyhnúť ofsajdu a rútil sa do zakončenia na súperovu bránu, ale Rusov si pripísal ďalší skvelý zákrok a podržal svoj celok. V 84. minúte sme mali výhodu priameho kopu, ktorý zahrával Fábry z hranice pokutového územia, jeho strela však skončila len na konštrukcii brány. O pár minút sme mali ďalšiu šancu po výbornom Fábryho centri pred bránu, ale zakončenie Taiwa išlo tesne vedľa Rusovej brány. Po bezgólovom zápase sme si pripísali na konto ďalší bod. 

Ivan Galád, hlavný tréner: „Veľmi sme chceli vyhrať dnešný zápas, Trnava je majster. Vypracovali sme si pekné šance, ktoré sme nepremenili, ale osobne sa dívam ďalej s optimizmom. Síce nemáme body, ale predvádzame slušnú hru. Bola tu pozitívna atmosféra a chýbal len gól, ktorý sme veľmi chceli streliť. Dnes sa to nepodarilo, ale v budúcnosti góly určite dáme.“

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre