Memoriál Erika Chlpíka ovládlo domáce mužstvo

Premiérová letná verzia Memoriálu Erika Chlpíka mala pre Nitričku víťaznú príchuť. 27. ročník privítal štyri družstvá z troch krajín a proti našej U17 sa postupne predstavili tímy Puskas Akademia, FC Fastav Zlín a Honvéd Budapešť.

 

Poradie: 1. FC Nitra 7 b, 2. Puskás Akadémia 4, 3. Honvéd Budapešť 3, 4. FC Fastav Zlín 2Individuálne ocenenia: najlepší brankár Jakub Somberg (Zlín), strelec Lórant Fazekas (Honvéd), hráč Patrik Posztobányi (Puskás Akadémia).

Ceny odovzdávali športový riaditeľ mládeže Igor Demo, Vladimír Chlpík (Erikov otec) a Vladimír Pucher (bývalý Erikov tréner). Na turnaji bol prítomný aj nový reprezentačný tréner SR 17 Marek Bažík.

Výsledky:
FC Nitra – Puskás Akadémia    2:1    (góly: Sabo, Druga)
Honvéd Budapešť – FC Fastav Zlín    2:0
FC Nitra
– FC Fastav Zlín    1:1    (gól: Földeši)
Puskás Akadémia – Honvéd Budapesť   4:3
FC Nitra
– Honvéd Budapesť    2:0    (góly: Abou Nabout, Baláž)
Puskás Akadémia – FC Fastav Zlín     0:0

FC Nitra: Frühwald – Majtényi, Abou Nabout, Baranovič, Redéky, Spáčil, Šoky, Sabo, Michalka, Javro, Druga, Földeši, Baláž, Záhorský, Pánsky, Zábojník, Kóša, Ballay

Peter Hnilica, hlavný tréner:„Bola to kvalitná konfrontácia so zahraničnými súpermi, s ktorými sa nestretávame každý deň. Zápasy mali kvalitu porovnateľnú so špičkou slovenskej ligy. V našich výkonoch boli veľmi dobré pasáže, ale aj také, s ktorými som nebol spokojný. Chlapci však ukázali tímovosť. Je to pekné, že vyhrali domáci turnaj, ktorý sa prvýkrát hral pre túto kategóriu. Turnaj nám otvoril oči, verím, že chlapci budú na sebe tvrdo pracovať a zlepšovať sa.“

 

Zdroj: My Nitrianske noviny

Zdroj foto: Martin Kilian (MY Nitrianske noviny)

 

Komentáre