FC NITRA – Zbrojovka Brno 3:0 (2:0)

FC NITRA – Zbrojovka Brno 3:0 (2:0)

 

FC Nitra: Hroššo (46. Šípoš) – Kunik (46. Fabiš), Vencl (72. Straňák), Niba (46. Križan), Chovanec (46. Farkaš), A.Fábry (46. Macho), Machovec (46. Šimončič), Kóňa (46. Kotrík), Charizopulos (46. Guláš), Taiwo (76. A.Fábry), Vestenický (46. Chobot)

Zbrojovka Brno: Melichárek – Gáč, Musefiu, Kejčí, Vraštil, Šural, Kríž, Přichystal, Sukup, Magera, Damián

Rozhodovali: Sedlár – Štrbo, Galo

Góly: Taiwo (3., 28.), A.Fábry (78.)

V treťom prípravnom zápase predstavovalo našu domácu pôdu futbalové ihrisko v Pate. Už v 3. minúte sa nám podarilo otvoriť skóre zápasu, keď sa po rohovom kope presadil Taiwo. V 13. minúte poslal Aďo Fábry dobrú kolmú prihrávku na Vestenického, ktorý smeroval sám na bránu súpera, ale hosťujúci goalman jeho strelu vyrazil na roh. V 28. minúte sme pridali ďalší gól po efektnej krídelnej kombinácii, v ktorej si Chovanec nabehol po ľavej strane a poslal center do šestnástky na Taiwa a ten bez problémom zakončil. V záverečných desiatich minútach prvého polčasu nás súper zatlačil, ale nepodarilo sa mu vypracovať vyloženú gólovú príležitosť.

Do druhého polčasu nabehol súper aktívne, začal napádať a mal viac z hry, no kontaktný gól sa mu streliť nepodarilo. Následne sa hra vyrovnala. V 62. minúte sa po Machovej krídelnej akcii dostal do dobrej príležitosti Taiwo, ale so strelou z prvej zaváhal, loptu spracoval a hosťujúci brankár jeho následný pokus prečítal. V 63. minúte bola odpísaná ruka v našom pokutovom území a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Zikl ale penaltu nepremenil, lebo brankár Šípoš vynikajúco zareagoval a na dva-krát súpera vychytal. V 77. minúte sa v individuálnej akcii ocitol Chobot ale jeho strelu brankár vyrazil na roh. Následne v 78. minúte dobre potiahol loptu do útoku Kotrík, poslal presný center pred súperovu bránu na Aďa Fábryho, ktorý nikým nekrytý poľahky skóroval a uzavrel skóre zápasu na 3:0.

Ivan Galád, hlavný tréner: „My sa z každého víťazstva tešíme. V tomto týždni sa nám podarilo vyhrať s dvomi dobrými mužstvami a to pre nás predstavuje novú motiváciu do ďalšej práce. V troch zápasoch sa nám podarilo streliť osem gólov a z toho sa taktiež veľmi tešíme.“ 

Zdroj foto: Dominik Tvrdý

 

Komentáre