SFC Opava – FC NITRA 2:3 (2:1)

SFC Opava – FC NITRA 2:3 (2:1)

 

SFC Opava: Fendrich – Jurečka, Helebrand, Jursa, Hrabina, Radič, Smola, Schaffartzik, Janetský, Kayamba, Puškáč

FC Nitra: Hroššo – Kunik (46. Fabiš), Farkaš (46. Niba), Križan (46. Vencl), Chovanec (72. Straňák), Šimončič (46. Kotrík), Kóňa (46. Macho), A. Fábry (46. Machovec), Guláš (46. Charizopulos), Taiwo, Vestenický (46. Chobot)

Rozhodovali: Mrázek – Dohnálek, Pochylý

Góly: Smola (12.), Jurečka (23.) – Vestenický (41.), Chobot (52.), Taiwo (83.)

 

V prvom polčase sme ukázali menej aktivity ako súper, ktorý sa už v 12. minúte ujal vedenia. Po našej individuálnej chybe v strede obrany presne mieril Smola. V 23. minúte sme faulovali súperovho útočníka v našej šestnástke a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Jurečka a nemýlil sa. Napriek dvoj-gólovému manku sme si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. V 25. minúte sa do dobrej šance dostal Taiwo, súper urobil chybu v obrane ale náš útočník prestrelil bránu. V 32. minúte sme zahrávali rohový kop, ale Kóňa hlavou netrafil priestor brány. O dve minúty na to poslal dobrý center do pokutového územia Aďo Fábry, ale Taiwovi strela nesadla ideálne. Znížiť sa nám podarilo v 41. minúte hlavou Vestenického po krídelnej akcii Fábryho z ľavej strany.

Do druhého polčasu sme nastúpili s deviatimi zmenami a obraz hry sa zmenil. Boli sme aktívnejší, v strede pola sme hrali veľmi dobre a súper miestami nevedel čo skôr. V 52. minúte vypracoval peknú krídelnú akciu Fabiš a Chobot vyrovnal na 2:2. Ďalšiu sľubnú šancu sme mali v 72. minúte, ale zakončenie Chariho brankár vychytal. O našom víťazstve rozhodol v 83. minúte Taiwo, Fabiš poslal center do šestnástky kde sa Taiwo dobre uvoľnil a krížnou strelou zvýšil skóre.

 

Ivan Galád, hlavný tréner: „Chlapci podali v dnešnom zápase veľmi dobrý výkon. Všetci dvadsiati ukázali pekné futbalové veci a dali sme tri krásne góly, z čoho sa obrovsky teším. Vnímame, že je to iba príprava, zajtra nás čaká ďalší pracovný deň.“ 

 

Zdroj foto: www.bazala.sk

 

Komentáre