Spod Tatier vezieme bod

1. FC Tatran Prešov – FC NITRA 1:1 (1:0)

 

1.FC Tatran Prešov: Lukáč – Leško (92. Sedlák), Streňo (87. Kráľovič), Dzurík, Prikryl, Keresteš (C), Gatarič, Micherda (72. Dupkala), Hošek, Bartek, Christopher

FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Kunik, Šimončič (C), Kóňa, A. Fábry (84. Kotrík), Steinhübel (57. Guláš), Vestenický, M. Fábry (57. Valenta)

Rozhodovali: Kružliak – Hrmo, Perát

ŽK: Bartek, Streňo – A. Fábry, Vestenický, Šimončič, Kóňa

Góly: Gatarič (30.) – Vestenický (86.)

Zápas 6. kola nadstavby FL sme odohrali na prechodnom štadióne Tatrana Prešov v Poprade. V úvodných minútach sa hral medzišestnástkový futbal. Oba tímy mali problém kombinovať pred pokutovým územím súpera, keď akcie na oboch koncoch ihriska končili nepresnými prihrávkami. Prvú veľkú šancu mal na kopačke Vestenický, ale jeho akrobatické zakončenie do pravého horného rohu brány v poslednej chvíli vyrazil brankár Prešova Lukáč. V 15. minúte mal Vestenický druhú dobrú šancu na skórovanie. Ideálne si vyskočil na rohový kop, ale prudkú hlavičku namieril len do brvna. V 27. minúte naša aktivita vyústila do streleného gólu, Steinhübel si však loptu prebral v ofsajde a gól neplatil. V 30. minúte po skrumáži v pokutovom území sme odkopávali loptu, tú však zachytil Bartek a po jeho centri z ľavej strany ihriska zakončoval hlavou z hranice päťky nikým nestrážený Gatarić. Hroššo sa síce vrhol do strely, no umiestnenej hlavičke už nezabránil prejsť do našej siete, 1:0. Po strelenom góle Prešovčania ožili, v 34. minúte musel opäť po centri z ľavej strany odkopávať loptu pred dobre postaveným domácim útočníkom Farkaš. Hra sa zrýchlila, no ani jedno mužstvo si nevedelo vypracovať dobrú šancu na zakončenie. Narážali sme na dobre hrajúcu Prešovskú defenzívu, keď viaceré nádejné centre odvrátili urastení domáci obrancovia. Prešov viackrát pohrozil z protiútokov. Hra sa pritvrdila, v krátkom slede dostali naši hráči dve žlté karty. Najprv v 38. minúte M. Fábry, po rohovom kope v 44. minúte aj Vestenický. Práve po jeho faule domáci nebezpečne z priameho kopu vystrelili k bližšej žrdi, no brankár Hroššo si s prudkou loptou poradil.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci. Naša obrana však tlaku Prešova odolávala a hráčom súpera sme nedovolili vážnejšie ohroziť Hrošša. V 57. minúte sa tréner Galád rozhodol pre dvojité striedanie. To však oživenie hry neprinieslo, naopak, domáci stále hrozili po rýchlych krídelných akciách. V 62. minúte zahrával Prešov rohový kop, ktorý narobil našej obrane problémy. Odkopnutá lopta sa vrátila pred Hrošša, ktorý kvalitným zákrokom nedovolil Hošekovi pridať druhý gól do našej siete. V 70. minúte sa do šance dostal domáci Hošek, avšak Farkaš dokázal jeho pokus zblokovať. Skúšali sme hrať kombinačne na polovici súpera, no proti hustej defenzíve sme sa nedokázali presadiť. V 77. minúte poslal Dupkala nebezpečný center do nášho pokutového územia, s ktorým si dokázali naši obrancovia poradiť, Dupkala si však nabehol na odrazenú loptu a dokázal ohroziť Hrošša. V 79. minúte videl žltú kartu domáci Streňo po tom, čo odkopol loptu po odpískaní faulu. A. Fábry poslal do šestnástky súpera nebezpečný center, ten však odvrátil Udeh. V 81. minúte zostal ležať na trávniku Kuník, ktorý skončil po tvrdom súboji s vyrazeným dychom. Po následnom rozohraní lopty videl v 82. minúte žltú kartu aj Šimončič, Prešov však zo sľubnej štandardky nič nevyťažil. V 84. minúte poslal tréner Galád do hry Kotríka. V 85. minúte mieril do prešovskej šestnástky nenápadný center. Domáci stopéri sa nedohodli, kto loptu odhlavičkuje, tá sa dostala na Vestenického kopačku, pohotovo vypálil z diaľky a jeho tečovaný pokus skončil až v sieti! Vyrovnali sme na 1:1. V posledných minútach sme vrhli všetky sily do útoku. V 91. minúte po rohu zakončil Križan, jeho dobrý pokus však vychytal Lukáč. Krátko potom dostal ešte žltú kartu Kóňa. Prešov v poslednej minúte zdržoval čas striedaním, zápas tak skončil po kvalitnom výkone na oboch stranách 1:1.

 

Ivan Galád, hlavný tréner: ,,Mne sa dnešný zápas veľmi nepáčil, najmä z našej strany. Rešpektujeme obrovskú vôľu domácich, ktorí chceli vyhrať a myslím si, že boli k víťazstvu bližšie, ale po tečovanej strele sme strelili vyrovnávajúci gól. Ja chcem aby sme hrali lepšie a budeme určite hrať lepšie.“

Komentáre