Babincovi zverenci si zopakujú účasť na prestížnom turnaji

Turnaj CEE CUP je medzinárodný turnaj hráčov do 19 rokov zo strednej a východnej Európy. Hlavnou myšlienkou jeho založenia bola podpora charity, mládežníckeho futbalu a vzdelávania. V rámci tohto turnaja sa každý rok konajú vzdelávacie semináre pre rozhodcov, trénerov a manažérov. Okrem futbalu turnaj podporuje detský fond OSN, počas prvých dvoch ročníkov sa podarilo vyzbierať viac ako 150.000 českých korún, ktoré boli venované na podporu projektov UNICEF. Tento rok si turnaj pripíše svoj 8. ročník v termíne 25.-31.7.2018.

Systém turnaja – dvanásť tímov súťaží o titul majstra, pričom mužstvá sú rozdelené do štyroch základných skupín, z ktorých víťazi postupujú do semifinále a zvyšok hrá o umiestnenie. Celkovo sa na turnaji odohrá dvadsať zápasov po deväťdesiat minút. Hráči majú možnosť získať individuálne ocenia v kategóriách najlepší hráč turnaja, najlepší brankár a najlepší strelec.

Minuloročným víťazom sa stal anglický Everton FC, ktorý svoju účasť potvrdil aj tento rok. Kvalitné obsadenie turnaja dokazuje účasť českých AC Sparta Praha a SK Slavia Praha, ciperského tímu Aris Limassol FC a chýbať nebudú ani turecký Besiktas JK, brazílsky SE Palmeiras a nigérisjký tím REAL Sapphire FC. O našej účasti na prestížnom turnaji informuje aj oficiálna stránka turnaja, http://www.ceecup.org/cz/novinka-152-CEE-Cup-2018-Pozor-FC-Nitra-se-vrati-do-Prahy-za-uspechem-.

 

Zdroj foto: http://www.ceecup.org

Komentáre