Po dokonalom obrate sa tešíme z víťazstva

FC NITRA –  1. FC Tatran Prešov 3:2 (1:2)

 

FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Niba, Križan, Kuník, Kóňa, Šimončič (C) (55. Kraľovič), Steinhübel, Kotrík (46. Vestenický), Charizopulos (46. A. Fábry), M. Fábry (74. Militosyan)

1.FC Tatran Prešov: Lukáč – Sedlák (79. Trapanovski), Leško (56. Kraľovič), Grešák (73. Christopher), Dzurík, Prikryl, Keresteš (C), Gatarič, Micherda, Hošek, Bartek

Rozhodovali: Horváth – Slyško, Pozor

ŽK: Charizopulos, Kotrík, Fabiš – Leško, Keresteš, Prikryl, Gatarič

Góly: Steinhübel (40.), Vestenický (62. a 67.) – Micherda (16.), Leško (28.)

V 5. kole nadstavbovej časti FL sme na našom prechodnom domácom štadióne privítali 1.FC Tatran Prešov. V 5. minúte Chari z pravej strany poslal center na Kotríka, jeho hlavička len tesne minula hosťujúcu bránku. V 9. minúte Prešov zahrával rohový kop, no Kerestešov center v pokutovom území nenašiel adresára. Prešov sme zatlačili, ale po akcii zo 16. minúty sa na našej polovičke presadil Micherda. V 18. minúte Kuník ohrozil bránku hostí, ale Lukáč si loptu postrážil. V 26. minúte Kóňa vystrelil spoza šestnástky, ale jeho strela smerovala mimo bránky. V 28. minúte sa lopta podrážala v našej šestnástke a Leško ju dokopol za Lukášov chrbát. V 38. minúte hostia zahrávali štandardnú situáciu, ale Lukáš si loptu postrážil. Po rýchlom protiútoku Marek Fábry, našiel pred bránou Steunhübela a ten dopravil loptu do bránky. Strelený gól nám vlial novú krv do žíl. S Fabišovou strelou do stredu bránky si Lukáč poradil.
Po zmene strán sme začali aktívnejšie. Po peknej kombinácii sa do zakončenia dostal Steinhübel, Lukáč ho na dvakrát vychytal. V 49. minúte sa k zakončeniu dostal Kuník, jeho strelecký pokus smeroval nad Lukáčovu bránku. V 57. minúte sme zahrávali rohový kop, Križanovu hlavičku brankár zneškodnil. Po hodine hry sme zahrávali štandardnú situáciu, do zakončenia sa dostal opäť Križan, ale jeho hlavička smerovala nad. V 62. druhej minúte smeroval center do našej šestnástky. V pokutovom území sa najlepšie zorientoval Vestenický a vyrovnal. V 66. minúte sa Niba odhodlal k strele, ale loptu poslal vysoko nad prešovskú bránu. V 67. minúte sme zahrávali rohový kop a Vestenický druhýkrát v zápase prekonal brankára Lukáča. V 71. minúte Marek Fábry našiel v pokutovom území Aďa Fábryho, no jeho strela smerovala tesne mimo priestoru brány. V ďalšej akcii sa v dobrej pozícii ocitol opäť Marek Fábry, ale brankár ho aj so šťastím vychytal. V 79. minúte sa na krídle k lopte dostal Militosyan, jeho strelecký pokus iba tesne minul Lukáčovu bránku. V závere sme súpera už k ničomu nepustili a zápas sme doviedli do víťazného konca. Hráčom zápasu sa stal dvoj-gólový Vestenický.

 

Ivan Galád, hlavný tréner: ,,Niekedy je  dobré, že prehrávate 2:0, aspoň viete akých hráčov vediete. Títo chlapci sú mladí, cieľavedomí, snaživí, ale na druhej strane aj skúsení. Svojou veľkou kvalitou a veľmi pekným prístupom k práci, otočili zápas. Rešpektujeme aj silu súpera, ale dnes sme si zaslúžili vyhrať. Je to zásluha hráčov, ktorých je príjemné viesť.“  

 

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre