FC Zbrojovka Brno – FC NITRA 2:0 (1:0)

2. PRÍPRAVNÝ ZÁPAS

FC Zbrojovka Brno – FC NITRA 2:0 (1:0)

 

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Kryštúfek, Buchta, Gáč, Kijanskas, Sedlák, Kratochvil, Krejčí, Lutonský, Růsek, Zikl

FC NITRA: Hroššo – Niba, Vencl (46. Machovec), Kuník (46. Fabiš), Šimončič (66. Macho), Fábry, Chari (46. Vestenický), Steinhübel (64. Abrahám), Kotrík, Valenta (46. Lola), Chovanec (46. Šurnovský)

Rozhodovali: Zelinka – Nádvorník, Hájek

Góly: Růsek (29.), Juhar (65.)

Prvú šancu v zápase sme mali v siedmej minúte, keď sa k lopte dostal Valenta. O tri minúty pohrozilo aj domáce mužstvo, Lukáš loptu vyrazil. V štrnástej minúte sme zahrávali rohový kop, sieť sa nám napnúť nepodarilo. Po viac ako štvrť hodine hry sa v zakončení ocitol Valenta, jeho hlavičkový pokus smeroval mimo bránky. Šimončič v dvadsiatej piatej minúte vysunul Steinhübela, ale tomu rozhodca odmával ofsajd. Domácim sa podarilo otvoriť skóre v dvadsiatej deviatej minúte, keď si na center z ľavej strany nabehol Rusek a poslal Brno do vedenia. Po viac ako polhodine hry domáci zahrávali rohový kop, loptu sme dokázali dopraviť do bezpečia. Niba v tridsiatej piatej minúte vyslal tvrdý projektil na domácu bránu, ale jeho pokus sa nezmestil medzi tri žrde. Tesne pred koncom prvého polčasu Steinhübel dobre potiahol loptu, naviazal na seba súperových hráčov a podarilo sa mu vybojovať rohový kop, no vyrovnať sa nám nepodarilo.

V druhom polčase sa mužstvá dostávali do šancí len sporadicky. Domáci pohrozili v šesťdesiatej minúte z krídelnej akcie, ale Machovec pred dotierajúcim obrancom loptu odvrátil do bezpečia. V šesťdesiatej štvrtej minúte sme zahrávali rohový kop, no opäť sa nám nepodarilo presadiť.  Domáci išli do dvojgólového vedenia v šesťdesiatej piatej minúte, keď po pravej strane ušiel domáci hráč. Poslal prízemný center do našej šestnástky, ktorý nikto z našich obrancov nezachytil a na vzdialenejšej žrdi sa presadil Juhar. V sedemdesiatej druhej minúte pred našu bránku smeroval center, strela domáceho hráča bola stečovaná na roh. Pätnásť minút pred koncom riadnej hracej doby Fábry vyslal strelu spoza šestnástky, ale brankár bol na svojom mieste. Brno sa snažilo navýšiť skóre, v sedemdesiatej ôsmej minúte sa z blízka chcel presadiť domáci útočník, ale Hrošša neprekonal. Päť minút pred koncom zápasu sme zahrávali rohový kop. Fábry poslal center na Kotríka, ale lopta mu nesadla ideálne. V osemdesiatej deviatej minúte sa do hlavičkové zakončenia dostal Vestenický, ale jeho pokus smeroval nad brvno domácej bránky.

 

Ivan Galád, hlavný tréner: ,,Výborný zápas, škola pre našich chlapcov. Môžu sa v takýchto zápasoch veľmi dobre poučiť a využiť to v sezóne.“

 

Komentáre