Do Nitričky sa nám vracia dobre známa tvár!

Tomáš Vestenický je už pod Zoborom, nitriansky odchovanec prichádza na polročné hosťovania z poľského klubu Cracovia Krakow.

 

Hráč, ktorého netreba asi žiadnemu nitrianskemu fanúšikovi predstavovať. Tomáš Vestenický v Nitre futbalovo vyrastal. V roku 2013 si ho po vydarených MS do 17 rokov vyhliadli skauti zo slávneho AS Rím. V sezóne 2015/2016 jeho futbalové kroky smerovali do Serie B. V mužstve Modeny naberal ďalšie skúsenosti pod vedením Hernána Crespa. Na severe Talianska odohral tri zápasy a na konci februára putoval na hosťovanie do poľského Cracovia Krakow.

Návrat do Nitričky sprostrekoval Tomášov agent. ,,V spolupráci s Milanom Lednickým a jeho kolegom Maťom Ivanom sme to konečne dotiahli do konca po náročnej ceste. Boli tam nejaké komplikácia, ale teraz som už spokojný,“ vraví topoľčiansky rodák. Tomáš sa s myšlienkou vrátiť sa pod Zobor pohrával už na konci decembra. ,,V závere roka som sa dozvedel, že je o mňa z Nitry záujem. Z mojej strany bol okamžite záujem vrátiť sa domov. Mám tu väčšiu šancu hrať, ako keby som išiel do nejakej ťažšej ligy. Rozvoj by tam nebol ako doma v Nitre, myslím si, že je to dobrý krok.“ V súčasnej dobe sa vo fortunaligovej tabuľke nachádzame na siedmom mieste, bod za šiestym Trenčínom. Tomášove góly by nám mohli pomôcť v boji o prvú šestku a rovnakým zámerom sa netají ani naša nová posila. ,,Pomôcť mužstvu a pomôcť sebe, aby som hrával. Dostať sa do zostavy a pomôcť tímu nejakými gólmi.“ Aj keď posledné roky strávil v zahraničných kluboch, naše mužstvo mu nie je cudzie. ,,Je tam veľa chalanov, ktorých si pamätám z mladších výberov a s niektorými som hral v A mužstve. Kabína vedela už dopredu, že sa niečo kuje. S niektorými som si písal pred tým, ako som sem išiel.“ V nitrianskej kabíne je dobrým zvykom, že nový hráči majú na starosti prískočnú grilovačku. ,,Zápisné neviem či bude. Už som niečo platil, keď som mal šestnásť rokov…,“ dodáva Vesťo s úsmevom.

Naše vedenie komunikovalo s Tomášovým agentom už dlhšiu dobu. ,,V kontakte sme boli už v decembri, keď sme mali prvé rokovania. Je potešiteľné, že záujem prejavil aj Tomáš. Trvalo to trochu dlhšie, ale som rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť,“ neskrýva spokojnosť Marián Valenta. ,,Opäť sme naplnili literu, že chceme hrať ligu s vlastnými odchovancami. Snažíme sa ich sťahovať aj zo zahraničia, aby sme skvalitnili náš klub a aby sa nitrianski fanúšikovia chodili pozerať na nitrianskych hráčov.“ Na otázku, čo sa od Tomášovho pôsobenia u nás očakáva, reaguje šéf FC Nitra bez rozmýšlania. „Góly. Avizovali sme, že chceme posilniť ofenzívu. Tomáš góly dávať vie, pokúsime sa spoločnými silami túto efektivitu oprášiť.“

 

Tomáš, vitaj doma, nech ti to v zápasoch sype!

Komentáre