Pod Zoborom začala zimná príprava

Zimná príprava začala už aj pod Zoborom. Na dnešnom zraze sa zúčastnil kompletný káder a tréningu prialo aj krásne slnečné počasie. ,,Povedali sme si, že všetky možnosti, ktoré máme, chceme využiť. Jednou z nich bol aj tento tréning. Bolo krásne počasie, výborná atmosféra a všetci hráči sa tešili, že sa po mesiaci stretli,“ netajil spokojnosť hlavný tréner, Ivan Galád. V najbližších dňoch čakajú chlapcov dvojfázové tréningy, 16.1.2018 prvý prípravný zápas a ku koncu januára by mali vycestovať na 12 – dňové sústredenie na Cyprus. ,,Dva týždne budeme intenzívne trénovať, potom nastúpime na zápasový režim. Verím, že na Cypre odohráme vynikajúce zápasy, vrcholom našej prípravy by mal byť zápas s Ufou – mužstvom najvyššej ruskej ligy.“ Tréner Galád na tréning prvého mužstva povolal aj troch mladíkov z kategórie U19. ,,Nesnažíme sa robiť nejaké obrovské prestupové bomby. Našou úlohou je dať priestor hráčom z akadémie. Pripravujú sa na UEFA YOUTH LEAGUE a jednou z príprav je aj tréning s A mužstvom. Sú to veľmi talentovaní hráči a ich budúcnosť je otvorená.“ S mužstvom už nepokračuje Dušan Kolmokov, ktorý po jesennej časti ukončil aktívnu hráčsku kariéru. Hráč s tridsať dvojkou na drese sa chce viac venovať práci a rodine. V našom klube už niekoľko týždňov trénuje mladý nigérijský útočník Taiwo. K mužstvu sa opäť pripojí po vybavení potrebných dokumentov.

Prvý tréning si nenechal ujsť predseda predstavenstva, Marián Valenta. ,,Bude to veľmi krátka príprava, za 6 týždňov začína Fortuna liga. Snažíme sa, aby sme dotiahli sústredenie na Cypre, ktoré by malo byť od 28. januára do 7. februára. Dovtedy odohráme dva, možno tri, prípravné zápasy a potom už je generálka na súťaž.“ Náš štadión čaká kompletná rekonštrukcia a preto je nutné vysťahovať sa z hlavnej tribúny do iných priestorov. ,,Podmienky budú provizórne, využijeme obytné kontajnery, ktoré budú slúžiť ako šatne. Urobíme všetko pre to, aby športová časť nebola oklieštená.

 

Na prvom tréningu sa stretli:

Brankári: Lukáš Hroššo, Dávid Šípoš a Róbert Baláži

Obrancovia: Ján Chovanec, Samuel Ďurek, Macdonald Niba, Ondřej Vencl, Patrik Šurnovský, Richard Križan, Lukáš Fabiš a Matúš Kuník

Stredoví hráči: Tomáš Kóňa, Jaroslav Machovec, Majo Charizopulos, Miloš Šimončič, Andrej Fábry, Christián Steinhübel, Aurelien Lola, Andrej Ivančík, René Kotrík, Dominik Guláš a Majo Chobot

Útočníci: Filip Balaj, Róbert Valenta a Patrik Abrahám

Na zraz neprišiel Martin Macho z dôvodu reprezentačných povinností a v blízkej dobe sa k mužstvu pripojí aj Abdulrahman Taiwo.

 

Zoznam prípravných zápasov:

PZ č.1     16.1.2018     AFC Nové Mesto nad Váhom (2.slovenská liga) – FC Nitra       o 16:00 hod.

PZ č.2     20.1.2018     FC Zbrojovka Brno (I.česká liga) – FC Nitra

PZ č.3     27.1.2018     SFC Opava (2.česká liga) – FC Nitra

PZ č.4     30.1.2018     Wisla Plock (poľská Ekstraklasa) – FC Nitra

PZ č.5     2.2.2018       FC Slask Wroclaw (poľská Ekstraklasa) – FC Nitra

PZ č.6     4.2.2018       FK Zirka Kropyvnytskyi (ukrajinská Premier Liga) – FC Nitra

PZ č.7     6.2.2018       FC Ufa (ruská Premier Liga) – FC Nitra

 

Zdroj foto: http://www.bazala.sk

Komentáre